Welk boek pak jij deze zomer?

De zomer is dé uitgelezen periode om eindelijk weer een boek te pakken. Lekker lezen in de tuin, op het strand of aan het zwembad: je krijgt gelijk een vakantiegevoel.

Welk boek pak jij? Laat je inspireren door de 25 zomerse boekentips speciaal voor jou samengesteld door boekverkopers. Van non-fictie tot thrillers en van literatuur tot romantiek, er is een zomerboek voor iedereen! Kans maken op een van deze mooie boeken? Hou dan de Hebban Instagram in de gaten!

Op zoek naar nog veel meer boekentips? Laat je dan inspireren door de Hebban lezerscommunity op basis van een door jou gelezen boek.

Hebban tipt Winactie TUI Reading Challenge

De 25 zomerse boekentips

(314)
Na in de Tweede Wereldoorlog aan Duitse zijde te hebben gevochten, vindt Herman Kruijssen vriendschap en liefde in Spanje, maar dan breekt de Spaanse Burgeroorlog uit en moet hij partij kiezen.
(394)
Bij de twaalfjarige M. thuis is er chaos en geweld. Haar ouders sleuren haar mee van dorp naar dorp, van school naar school. Als er niemand getuige is van je leven, besta je dan wel?
(72)
De succesvolle actrice Rose wordt kort na de ontdekking van haar zwangerschap door haar verloofde verlaten. Ze keert terug naar huis, naar haar Vietnamese ouders en de frituurtent die ze achterliet.
(229)
De gescheiden ouders van Harriet willen beiden liever haar zus Amalia houden. Als Harriet een eigen dochter krijgt, verlaat ze die zonder waarschuwing. Twintig jaar later zoekt Yana naar antwoorden.
(790)
Tijdens een nachtdienst treft Sara Linton een jonge vrouw met letsel dat akelig veel overeenkomsten vertoont met dat van haar vijftien jaar eerder. Sara beseft dat het verleden niet altijd begraven blijft.
(620)
Mia Krüger is terug op Hitra als ze door een jong meisje wordt gevraagd de drie jaar oude vermissing van een jongen op te lossen. Kort daarna wordt het lichaam van een tiener aangetroffen.
(458)
De excentrieke en knorrige Edgar biedt Lou een baan en een dak boven haar hoofd, maar hij heeft wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Zal het haar lukken om zich aan die belofte te houden?
(5460)
Precies een jaar nadat Lottes man zelfmoord pleegde tijdens het wandelen van de Camino treedt zij in zijn voetsporen om de beslissing te begrijpen. Ze ontdekt dat Emil niet is wie zij dacht.
(15)
Een rimpelloos leven bestaat niet, je weet dat je vroeg of laat te maken krijgt met tegenslag. En dan gaat het erom dat je als een surfer op de golven meebeweegt: hoe hoger, hoe mooier de ervaring.
(3)
Leer Nederland door een andere bril kennen en ontdek de schoonheid van 12 regio's en streken. Rij door schilderachtige dorpjes, wandel door wijngaarden en proef lokale smaken.
(26)
De zomer is bijna voorbij en Alex heeft haar verleden al die tijd verborgen kunnen houden, tot ze de fout ingaat en bij sugardaddy Simon niet meer welkom is. Ze besluit in de buurt te blijven.
(118)
Wanneer Bee met haar aartsvijand Levi aan een neuro-engineeringproject moet gaan samenwerken, ontbreekt haar apparatuur, negeert het personeel haar en is haar droomproject naar de maan.
(204)
Nadat het familiebedrijf de verhoudingen flink onder druk heeft gezet besluit een gezin samen op vakantie te gaan. Hoe meer kilometers in deze wandelvakantie, hoe meer frustraties naar boven komen.
(698)
Wijnmaker Lily reist af naar de wijngaard van de legendarische familie Martinelli aan het Comomeer, en ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar dezelfde Italiaanse streek.
(273)
1938. Na de Kristallnach vlucht Samuel naar Engeland. Hij zal zijn ouders nooit meer zien. 2022. Een latino-moeder en dochter worden aan de grens gescheiden en de moeder verdwijnt spoorloos.
(356)
Gaby leidt een droomleven, maar dan staat een jeugdvriendin op de stoep. Er is een meisje vermist in hun geboortedorp en ze denkt dat Gaby's broer weer de dader is. Gaat ze op onderzoek uit?
(149)
Alkibiades was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de oorlog tegen Sparta, en de mooiste man van Griekenland.
(2)
Onderzoeksjournalist Marcel Metze volgde Shell een kwart eeuw lang. Hij groef in archieven, bemachtigde interne documenten en sprak met oud-medewerkers op alle niveaus.
(60)
Veel avonturen van Kees van der Spek zijn 'bijvangst' omdat ze niets met de oplichtingszaak te maken hebben waarvoor hij onderzoek doet. Toch mogen ze niet onverteld blijven.
(668)
Nisha en Sam ruilen per ongeluk van sporttas, met onverwachte resultaten tot gevolg. De twee vrouwen ontdekken dat ze met elkaars hulp wel degelijk allebei een nieuwe start kunnen maken.
(246)
Een how to survive mijn puber en tegelijkertijd een ode aan pubers – de emotioneelste, gekste, levendigste, roekelooste, onzekerste, aandoenlijkste wezens die er bestaan.
(174)
Abel en Kalle leggen de Amerikaanse Burgeroorlog vast. Intussen blijft Abel zoeken naar de waarheid achter de ramp met de Phoenix en het lot van zijn broertje Antonie.
(31)
Caroline Tensen probeert de overgang uit de taboesfeer te halen. Weg met de schaamte, die typische Nederlandse 'stel je niet aan'-mentaliteit en het lacherig erover doen.
(206)
Na een telefoontje van een bevriend archeoloog staat alles wat Simon Ryevaar denkt te weten op zijn kop. Is het mogelijk dat het Bijbelboek al tweeduizend jaar lang verkeerd geïnterpreteerd wordt?
(312)
Het leven op St Kilda is zwaar, maar Effie voelt zich er thuis. Dan gebeurt het ondenkbare: de bewoners worden geëvacueerd naar het vasteland, waar ze maar moeilijk kan aarden.

Je vakantie begint met boeken

Haal het TUI Zomerlezen Reading Challenge paspoort* op bij een TUI reisbureau of je favoriete boekhandel of doe online mee met de challenge. Laat je inspireren door de verschillende categorieën of bekijk de Zomerlezen Tip 25 en zet de boeken op je Wil ik lezen-plank. Ze worden automatisch toegevoegd aan jouw Zomerlezen Challenge.

Doe mee aan de challenge!

*Let op: de voorraad is beperkt