ZOMERLEZENGESCHENK

DE MOOISTE VERHALEN GEKOZEN DOOR MATTHIJS VAN NIEUWKERK

'Het klonk als een eervol vakantiebaantje. Een bundel met mijn favoriete korte verhalen samenstellen voor de zomerlezer. Reusachtige oplage bovendien. Ja! Graag! Maar op het moment dat ik de telefoon neerleg, begint het grote gesodemieter. Het mogen maximaal maar zo'n acht à negen verhalen zijn. In plaats van een stralende zon wenkte er een branding van onmogelijke keuzes … Eén ding weet ik zeker: er komt een geweldige zomer aan.'

In Zonnegloren leest Matthijs van Nieuwkerk de mooiste verhalen van Simone Atangana Bekono, J.M.A. Biesheuvel, Martin Bril, Valentijn Hoogenkamp, F.B. Hotz, Margriet de Moor, Chris Polanen, Heleen van Royen, A.L. Snijders, Tobias Wolff.

Je krijgt het Zomerlezengeschenk in juni cadeau in de boekhandel, bij aankoop van 15 euro aan Nederlandstalige boeken.

MvN

Foto: Maikel Thijssen

Optredens

MATTHIJS VAN NIEUWKERK

Matthijs van Nieuwkerk mag zich al jaren rekenen tot een van de meest gewaardeerde presentatoren van Nederland. Zijn populariteit dankt hij behalve aan zijn charme, aan groot vakmanschap en een uniek talent om direct tot de essentie te komen. Hij imponeert met zijn grote kennis van zaken en zijn liefde voor sport, kunst en cultuur. Als student Nederlands, journalist en presentator heeft Van Nieuwkerk nooit een geheim gemaakt van zijn liefde voor boeken en voor het lezen, waarmee hij zich ontwikkeld heeft tot een van de meest invloedrijke leesbevorderaars van het land. Voor zijn tomeloze inzet voor het boek in De wereld draait door werd Van Nieuwkerk in 2020 door het collectieve boekenvak onderscheiden als Vriend van het Boek.

FACEBOOK INSTAGRAM TWITTER YOUTUBE FLICKR HEBBAN

Advertentie

HEBBAN