Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Douglas Kennedy

beschrijving bewerken

Douglas Kennedy (Manhattan, New York City, 1955) is een Amerikaanse bestsellerauteur van romans en misdaadromans. Voorheen werkte hij ook als journalist. Zijn artikelen verschenen regelmatig in The Sunday Times, GQ Magazine en The Independent. Kennedy woont afwisselend in New York, Londen, Parijs, Berlijn en Maine.

In 1994 debuteerde hij met de komische roman The dead heart, dat in 1997 werd verfilmd. Maar hij brak pas goed door met zijn veelgeprezen thrillerdebuut Het oog van de lens  (The big picture, 1997), dat door de Vrij Nederland Detective en Thrillergids werd gehonoreerd met maar liefst vijf sterren. Het boek werd een beststeller en in 2010 verfilmd, met Catherine Deneuve in een van de hoofdrollen. Ook zijn roman Een liefde in Parijs  (The woman in the fifth, 2007) werd succesvol verfilmd met Kristin Scott Thomas. Na bestsellers als The moment  (2011) en Five days  (2013) verscheen in 2015 zijn twaalfde boek, The Heat of Betrayal. Een groot deel van zijn werk werd naar het Nederlands vertaald.

Kennedy's werk werd in meer dan tweeëntwintig talen uitgegeven. In 2007 ontving hij de prestigieuze Franse onderscheiding 'Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres'. 

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken