Verkeerde titel voor een pageturner.
“Een liefde in Parijs”, de titel doet je vermoeden dat het om een liefdesgeschiedenis met perikelen zal gaan. Die vlag dekt de lading niet in deze bevreemdende pageturner.
Harry was docent filmgeschiedenis in Ohio tot een noodlottige samenloop van omstandigheden en tegenkanting hem op de vlucht doet slaan. Berooid en gehavend komt hij in Parijs aan en belandt er van de regen in de drup.
Afgezet worden door een hoteleigenaar, de vijandige leefomstandigheden in een chambre de bonne, de bizarre taak als nachtwaker in een louche zaak. Het gaat hem helemaal niet voor de wind tot hij op een bijeenkomst in een appartement Margit leert kennen.
Compleet gefascineerd wordt hij door haar en mysterieus blijft waarom hij haar maar twee keer per week drie uur mag bezoeken en altijd in haar appartement. Er ontstaat een vrij passionele relatie en hij vertelt haar ook zijn verhaal.
Vanaf dat moment draait zijn hele geschiedenis : al wie hem ooit dwars heeft gezeten wordt op een gruwelijke wijze gestraft en eindelijk raakt hij er weer bovenop, maar hij heeft niet langer zijn leven in handen. Margit blijkt een geest te zijn aan wie hij onlosmakelijk zijn lot heeft verbonden.
Een echte pageturner die je bevreemd achterlaat. De Engelse titel past veel beter bij dit boek dat ik al veel te lang in bezit had maar nog nooit gelezen had.