Intrigerende familiegeschiedenis

Het boek speelt zich af in Duitsland, Berlijn, in het weekend van de opening van de queerboekhandel van Karolin Schönwald.
De opening zorgt voor commotie omdat jongeren haar beschuldigen van gebruik van nazigeld voor haar zaak.
Elk familielid reageert op zijn/ haar specifieke manier hierop en de auteur staat bij elk personage stil en gaat in op hun motieven, gedrag, hun verleden. Elk heeft geheimen en is niet degene die je vermoedt bij een oppervlakkige ontmoeting.
Chris , die professor was, maar nu meedraait in de MAGAwereld, Karolin gescheiden van Reiner, vroegere partner van Emilia, Benny, getrouwd met Emilia en vader van twee kinderen, die er niet in slaagt om assertief te reageren. En dan is er nog Ruth, de moeder, die tot op het einde het principe : niet klagen, niets uitleggen, hanteert en de vader Harry.
Het boek is diepgravend, legt familierelaties bloot, heeft een vleug humor naast veel ernst en een filmisch laatste hoofdstuk.
Het zou me verwonderen mocht dig nooit verfilmd worden.

Meer recensies van CatherineBoury