Straf verhaal!

CatherineBoury CatherineBoury
9 mrt 2022

Soms duikt er een ouder boek op dat je altijd links hebt laten liggen omdat je de auteur niet kent en geen idee hebt wat je moet verwachten. Dit boek is een echt opener geweest : spannend geschreven, veel plotwendingen, een onvoorspelbaar en wat wrang einde.
De kracht van het verhaal zit hem in het ijzersterke begin : op vakantie in Spanje worden Claire en haar man Dirk plots geconfronteerd met gangsters die nergens voor terugschrikken. Hun dochtertje Cindy wordt even ontvoerd, maar later teruggegeven en zo wordt het voor hen zo goed als onmogelijk om de politie erbij te betrekken, maar worden ze zelf steeds meer meegesleurd in de diepte.
Het leidt tot de moord op Dirk en voor Claire die tot spionage wordt gedwongen, loopt het allesbehalve goed af.
Net als je denkt dat het boek nu 'ten beste gaat keren' voor de personages, gebeurt er weer iets onvoorziens en gaat het van kwaad naar erger tot er geen toekomst, ja, zelfs geen uitkomst meer te zien is. En dit alles voor megalomane projecten en winstbejag van een bende bedriegers die voor niets terugschrikken.
Je voelt mee met Claire en begrijpt haar reacties en tegelijk zou je willen dat betere oplossingen zou bedenken.
Een sterk verhaal en voor mij de aanzet om meer van deze auteur te lezen en hem in de gaten te houden.

Meer recensies van CatherineBoury