Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Frank Schätzing

Spots 3

De Duitse auteur Frank Schätzing (Keulen, 1957) studeerde communicatiewetenschappen en richtte zijn eigen reclamebureau op. Naast zijn werk als reclamemaker is hij ook actief als muziekproducent. Hij heeft een studio aan huis, zingt en schrijft zijn eigen nummers en werkt met andere muzikanten. 

Begin jaren negentig begon hij met schrijven en na enkele novelles en satires debuteerde hij in 1995 met zijn eerste roman Tod und Teufel, in 2006 in Nederland uitgebracht als De dood en de duivel.  Later volgden De zee  (Nachrichten aus einem unbekannten Universum, 2006), en Geluidloos  (Lautlos, 2000)Schätzings bekendste boek is echter De zwerm  (Der Schwarm, 2004), een ecothriller waarmee hij definitief doorbrak als schrijver. Het boek stond internationaal op vele bestsellerlijsten. De filmrechten werd aangekocht door Uma Thurman en de productie van de film werd gepland voor 2015. Eerder werden in Duitsland al filmbewerkingen gemaakt van Schätzings boeken Mordshunger  (1996) en Die dunkle Seite  (1997), beide boeken niet naar het Nederland vertaald. 

In 2009 schreef Schätzing Limit  (Limiet ), een ecothriller en een toekomstverhaal, dat zich voor een groot deel afspeelt op de maan. In 2014 publiceerde hij zijn tiende boek Breaking news, een docuthriller over de geschiedenis van Israël.

  

Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / Listmania Duitstalige vertaalde standalones
20 juni 2021 91 reacties
Thriller Café / Thrillers met een actueel tintje
05 mei 2019 22 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken