Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gillian Flynn

Artikelen 8 Newsroom 1 Spots 2

Gillian Flynn (1971) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers en stripverhalen. Ze schrijft ook scenario's voor televisie, en was tien jaar lang de belangrijkste tv-recensente bij Entertainment Weekly. Flynn werd geboren in Kansas City, waar ze ook opgroeide. Ze haalde haar mastertitel in de journalistiek aan de Northwestern University, en werkte daarna voor de San Francisco Examiner, U.S. News & World Report en Seventeen, waar ze hoofdzakelijk verslag deed over politiezaken. Toen ze merkte dat dit werk haar toch niet echt lag, begon ze zich te concentreren op haar eigen talent als schrijfster van fictie. De thriller Teerbemind is haar debuut uit 2006. Haar volgende boeken kenden wereldwijd allemaal een enorm succes. Haar thriller Gone girl uit 2012 werd succesvol verfilmd, met Ben Affleck en Rosamund Pike in de hoofdrollen.

Voor haar televisiewerk werd Gillian Flynn bekroond met of genomineerd voor een ontelbaar aantal prijzen. Als thrillerschrijfster won ze in 2015 een Edgar Award.

Laatste bewerking door Sander Verheijen op 04/04/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Duisternis / Dark Places - Gillian Flynn Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Gillian Flynn

Dossier Gillian Flynn
08 augustus 2015 2 reacties
  Meer artikelen

Hebban Newsroom

  Meer artikelen

Door lezers

Readers / In a hurry? Read a shorty!
05 mei 2019 5 reacties
Readers / Guilty! Of toch niet?
19 oktober 2018 25 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken