Advertentie

Gregor Vincent

Artikelen 1 beschrijving bewerken

Gregor Vincent (Witteveen) stamt uit een oer-Hollandse ondernemersfamilie. De oud-bankier studeerde aan Nijenrode. Na een verblijf van twee jaar in Zuid-Afrika en een MBA in de Verenigde Staten, werkte hij onder andere voor The Bank of America en Koninklijke Ahold. In zijn carrière maakte Witteveen zeer veel van dichtbij mee, van een bomaanslag op zijn kantoor van The Bank of America door de Belgische terreurgroep CCC tot de ontvoering van Gerrit Jan Heijn toen hij bij Ahold zat. Ook organiseerde hij de inval van de Nederlandsche Bank bij vastgoedfonds VHS na de ontdekking van fraude.

Zijn ervaringen en gedetailleerde kennis van de machinaties van de internationale zakenwereld vormden de basis voor de thrillers die hij schreef onder het pseudoniem Gregor Vincent. Van zijn debuut Bonustime (2009) wilde Reinout Oerlemans de filmrechten kopen, maar de productie bleek uiteindelijk te kostbaar.

In september 2014 verscheen Vincents bestseller Congo, een financiële en historische thriller over het Congolese schrikbewind van koning Leopold II (1935 – 1909).

Nieuwste boek

De man die Nagasaki overleefde - Gregor Vincent Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken