Advertentie
Congo

Congo

6
Gelezen 7 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 2
Thrillers & Spanning Artikelen 1   Topics 0

2008
De bevolking van de lage landen maakt op hardhandige wijze kennis met de meedogenloze wetten van de bancaire sector. Het Nederlands-Belgische conglomeraat Fortis valt om, ondanks tientallen miljarden staatssteun. Pensioenen verdampen, fortuinen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Al snel wordt duidelijk dat er sprake was van wanbeleid bij Fortis. Maar dat er een veel duisterder verleden schuilgaat achter een van de grootste financiële rampen van de eenentwintigste eeuw, blijft voor vrijwel iedereen verborgen.

2011
Vlak nadat de Congolese diplomaat Antoine Mbaka een interview heeft gegeven aan de Belgische journaliste Virginie Vanderpoorten, wordt hij op klaarlichte dag ontvoerd. Vanderpoorten had hem gevraagd naar het bezoek dat prins Laurent recentelijk aan Congo had gebracht. Een bezoek tegen de wil van koning Albert II en de premier. Het interview had meer vragen opgeleverd dan antwoorden, afgezien van één aanknopingspunt: een reconstructie van de persoonlijke archieven van koning Leopold II, die in 1909 in vlammen zijn opgegaan.

1876
In het koninklijk paleis van Laken smeedt koning Leopold II van België zijn plannen om een stuk van Centraal-Afrika, zeventig maal de oppervlakte van België, te claimen als zijn persoonlijke eigendom... Congo.

Genre
Thrillers & Spanning
Oorspronkelijke titel
Congo
Aantal pagina’s
736
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Laatste editie
23 september 2014
ISBN
9789400504240 , 9789044973259 , 9789044971729 , 9789044973259
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Stevig boek. Niet voor tere zielen

door: PAGETURNER 1 like
Dit boek gaat over de Belgische kolonisatie van Congo, het grootste en aan grondstoffen rijkste land van Afrika. Koning Leopold de 2e eigende zich met alle mogelijke middelen Congo toe. Daarbij schuwde hij slavernij, het afhakken van handen en het geheel uitmoorden van hele dorpen niet om het land...

Mislukt meesterwerk

door: Ton van der Molen 1 like
Het had zo mooi kunnen zijn. Gregor Vincent, schrijver van de financiële thriller ‘Bonus Time’, raadpleegde meer dan honderd boeken en ook nog eens talloze archieven om uit te zoeken hoe het zat met de wandaden van de Belgische koning Leopold II. Tijdens diens bewind over Congo vonden tien...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook