Advertentie

Guillermo del Toro

beschrijving bewerken

Guillermo del Toro Gómez (Guadalajara, 1964) is een Mexicaanse filmregisseur, later werd hij Amerikaans staatsburger. Hij is vooral gespecialiseerd in het maken van fantasy- en horrorfilms en bereikte zijn artistieke en commerciële hoogtepunt met Pan's Labyrinth, een film die werd onderscheiden met zes Oscarnominaties en vele internationale prijzen kreeg. Veel van zijn films groeiden uit tot cultklassiekers. Del Toro was als scriptschrijver betrokken bij de twee The Hobbit-verfilmingen van Peter Jackson, films die hij in eerste instantie zelf zou regisseren.

Samen met de bestsellerauteur Chuck Hogan schreef hij de Strain-trilogie, een moderne variatie op vampierhorror. In 2009 verscheen het eerste deel: The strain, naar het Nederlands vertaald als De meester. Daarna volgden De val  (The fall, 2010) en Eeuwige duisternis  (Night eternal, 2012).  Del Toro had de verhaallijn eerst als tv-serie willen inzetten, maar vond geen koper. De boekenreeks werd echter een groot succes. 

Laatste bewerking door hoid op 08/03/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Pans Labyrint - Cornelia Funke Guillermo del Toro Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken