Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hans Vervoort

Artikelen 2 Newsroom 1

Hans Vervoort is een Nederlands schrijver die behoort tot de laatste generatie schrijvers die zijn opgegroeid in Nederlands-Indië.

In 1953 kwam hij met zijn ouders naar Nederland en volgde lessen op het St. Ignatiusgymnasium in Amsterdam. Van 1966 tot 1968 en in 1970 was Vervoort redacteur van literair-satirisch studentenblad Propria Cures. Ook was hij een van de oprichters van marktonderzoeksbureau Inter/View, het bureau waarvan later Maurice de Hond directeur werd.

Hij werkte later bij De Weekbladpers als opinieonderzoeker en als uitgever van tijdschriften (onder andere Vrij Nederland, Voetbal International). Tussendoor schreef hij verhalenbundels romans. In 1974 keerde hij met zijn vrouw terug naar hun beider geboorteland en schreef er het reisverhaal Vanonder de Koperen Ploert over. Recenter publicaties zijn Kind van de Oost, een bundeling autobiografische jeugdverhalen en Retourtje Tropen, een reis door Sumatra en Java. Tussen 2008 en 2010 publiceerde hij de driedelig autobiografische cyclus Het bedrijf over zijn tijd bij de Weekbladpers.

Laatste bewerking door Anouk (Hebban Crew) op 22/09/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Kleine (en iets grotere) herinneringen aan deze en gene - Hans Vervoort Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Hans Vervoort

Op zoek naar Doetje
09 maart 2015
  Meer artikelen

Hebban Newsroom

Gratis bundel 'shortreads' van Hans Vervoort
27 januari 2017 Hans Vervoort
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken