Advertentie

John Katzenbach

beschrijving bewerken

John Katzenbach (Princeton, New Jersey, 1950) is een Amerikaanse bestsellerauteur van thrillers en detectiveromans. Voordat hij aan zijn schrijverscarrière begon, was hij rechtbankjournalist voor The Miami Herald en Miami News. In 1982 debuteerde hij met de thriller In the heat of the summer  (In het heetst van de zomer ) over een seriemoordenaar die Miami terroriseert. Het boek werd in 1985 succesvol verfilmd onder de titel The mean season, met Kurt Russell in de hoofdrol. Later werden meer van Katzenbachs boeken tot film bewerkt.

Inmiddels heeft Katzenbach een flink aantal boeken (inclusief non-fictie) op zijn naam staan, waarvan de thrillers bijna alle in Nederlandse vertaling verschenen. Zijn boeken zijn razend populair bij lezers en media. Ook de VN Detective & Thrillergids is steevast lovend over de auteur. Net als eerdere boeken kreeg ook De professor  (What comes next, 2010) vier sterren in deze altijd kritische gids. Men prees het boek als een psychologische thriller van zeer hoog niveau.

Katzenbach werd tot tweemaal toe genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award en won de prestigieuze Grand Prix de Littérature Policière met De engel  (The madman's tale, 2004)

Nieuwste boek

De professor - John Katzenbach Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken