Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

John Lescroart

Artikelen 1 beschrijving bewerken

John Lescroart (Houston, Texas, 1948) is een Amerikaanse bestsellerauteur van een groot aantal legal thrillers. 
De aanhouder wint. Die slogan gaat zeker op voor deze auteur. Geen enkele uitgever zag enig heil in zijn eerste schrijfsels, Lescroart had aanvankelijk meer succes als singer-songwriter in zijn eigen 'Johnny Capo' muziekband, dan als auteur. Verder tikte hij juridische teksten op een advocatenkantoor en was hij in het weekeinde barkeeper. Maar elk vrije uur werd aan het schrijven van misdaadromans besteed. Een paar van zijn eerste boeken werden wel uitgegeven, maar ze bleven totaal onopgemerkt. Na een zware levensbedreigende hersenvliesontsteking nam hij de ferme beslissing toch nog een laatste poging te wagen. En met succes, getuige zijn inmiddels aanzienlijke bibliografie.
Lescroart schreef diverse rechtbankseries, waarvan die met advocaat Dismas Hardy de bekendste is. Uit deze serie leverde The thirteenth juror  (Het 13e jurylid ) uit 1994 hem zijn eerste filmcontract op. Het is niet vreemd dat Lescroarts veelbekroonde werk al snel werd vergeleken met dat van John Grisham en Scott Turow.

In 2015 verscheen in de Verenigde Staten het zestiende deel in de Dismas Hardy-serie, The fall, waarin Lescroart de dochter van Hardy als tweede protagonist in de serie introduceerde. 

Nieuwste boek

Meer over John Lescroart

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken