Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

John Sandford

Artikelen 1 beschrijving bewerken

John Sandford is het pseudoniem van journalist en auteur John Camp (1944). Camp groeide op in Cedar Rapids, Iowa, en studeerde American Studies aan de University van Iowa. Zijn eerste training als journalist kreeg hij in Korea, waar hij vijftien maanden werkte voor de krant van het legerkamp. Als journalist en reporter schreef hij onder andere voor de Miami Herald en The St. Paul Pioneer Press. In 1986 won hij de prestigieuze Pulitzer Prize voor een serie artikelen over de landbouwcrisis in het Midwesten van de Verenigde Staten. Al eerder, in 1980, was hij finalist voor de Pulitzer Prize voor een serie verhalen over de Amerikaanse indianencultuur.

Als John Sandford schreef Camp thrillers over de ongewone politieman Lucas Davenport, die opvalt door zijn extravagante, luxueuze levensstijl en zijn onconventionele, nietsontziende manier van werken. Het debuut in deze serie was Rules of prey  (1989), vertaald als Spel op leven en dood.  In 2015 verscheen het vijfentwintigste deel: Gathering prey. Onder hetzelfde pseudoniem publiceerde Camp misdaadromans in de Virgil Flowers-reeks (een spin-off van de Davenport-serie), en in de Kidd-reeks. 

Nieuwste boek

Meer over John Sandford

Great expectations #2 - een scifi special
19 augustus 2015 6 reacties
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken