Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kahlil Gibran

Khalil Gibran werd geboren in Libanon en bracht het grootste deel van zijn leven door in de Verenigde Staten van Amerika, hij stierf op 48 jarige leeftijd in New York. Hij was schrijver, beeldend kunstenaar en dichter. Enkele van zijn werken zijn De Profeet (1923) en Jezus, de Zoon van de Men (1928). In beide werken combineerde hij Westerse en Oosterse mystieken. De Profeet werd niet overal in eerste instantie positief ontvangen maar verkocht goed en met name in 1930 en 1960 steeg de populariteit van het werk. In de Arabische wereld wordt Gibran beschouwd als een politiek en literair rebel, met zijn romantische stijl nam hij afstand van de traditionele schrijfstijlen. Zijn werken worden door velen tot op de dag van vandaag gelezen.

Nieuwste boek

Woorden als het morgenrood - Kahlil Gibran Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken