Advertentie

Lex Pieffers

Artikelen 1 beschrijving bewerken

Lex Pieffers (Den Haag, 1954) is een Nederlandse auteur, scenarioschrijver en regisseur. Hij studeerde aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam en aan de London Film Academy. Als commercieel regisseur bij Son & Lumière schreef hij tal van scenario's voor internationaal opererende film- en televisieproducenten.

In 2007 debuteerde hij met de historische roman Verliefd op Adolf.  Opmerkelijk is dat Pieffers zijn boek naar enkele kranten en tijdschriften stuurde, met bijgevoegd een brief, een dvd en een biljet van honderd euro om ze tot een boekrecensie te verleiden. In 2009 vestigde hij zich in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij zich op het schrijven wilde toeleggen. 

Pittsburgh  (2015) is zijn thrillerdebuut en gaat over de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy. Pieffers' verhaal is een mengeling van feiten en fantasie. Pittsburgh  werd genomineerd voor De Gouden Strop 2015.

 

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken