Advertentie
Martijn Lindeboom Hebban Crew

Hebban-auteur


444 lezers volgen deze auteur

Martijn Lindeboom

Artikelen 8 Newsroom 1 Spots 7

Martijn Lindeboom (1971) is een Nederlandse schrijver, performer, organisator, jurylid, schrijfdocent en promotor. Hij richt zich voornamelijk op de genres fantasy en sciencefiction, maar schrijft ook historische verhalen, thrillers, jeugdverhalen, dierenverhalen, sagen, sprookjes, enzovoorts. Lindeboom publiceerde al verhalen toen hij achttien was. Na zijn studie rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen pakte hij in 2004 de pen weer op. Dit resulteerde in zijn fantasydebuut De legende van de Zwarte wolven, gesitueerd in het Nederland van de twaalfde eeuw.

Met zijn historische roman Lagen in Stad  (2013) won hij de titel Beste Groninger Boek 2014.  Samen met Debbie van der Zande schreef hij, als onderdeel van de Schrijfbibliotheekboek van uitgeverij Atlas Contact, de non-fictie Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction?  (2015). Lindeboom schreef inmiddels meer dan zeventig verhalen, die in diverse tijdschriften en bundels werden gepubliceerd. Hij won twee schrijfwedstrijden: Maak je eigen boek! (2005) en De Fantasy Strijd Brugge (2011).

Lindeboom is voorzitter van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre en redacteur voor Hebban Fantasy. Van 2011 tot en met 2014 was hij organisator van de Paul Harland Prijs. Als de krijgsmeester Qu'Mar Ti-jin geeft hij workshops 'Uitgebreide krijgskunstervaring' en 'Fantastische krijgskunsten', gebaseerd op zijn boek De brandende krijger  (2011) Daarnaast is hij jurist, ondernemer en Taekwon-Do instructeur (ITF 6e dan zwarte band) met een eigen school (Sung Zang in Groningen).

Nieuwste boek

Grontopia - Martijn Lindeboom Christien Boomsma ... Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Martijn Lindeboom

  Meer artikelen

Hebban Newsroom

  Meer artikelen

Updates van Martijn Lindeboom

Het vergeten boek van Martijn
07 november 2019 4 likes
The Expanse
31 juli 2016 4 likes
  Meer updates

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Er zit muziek in fantasy
11 oktober 2019 7 reacties
Scifi & Fantasy Club / Week van het Korte Verhaal: Verhalenwedstrijden II
16 februari 2019 4 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Martijn Lindeboom


Challenges

2016

(93%)

2017

(100%)

2018

(92%)

2019

(58%)

(15%)