Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Michael Crichton

Artikelen 6 Spots 1 beschrijving bewerken

Michael (John) Crichton werd op 23 oktober 1942 geboren in Chicago, Illinois. Hij volgde een studie antropologie aan Harvard University en studeerde summa cum laude af. In het collegejaar 1964-1965 was hij als gastdocent verbonden aan het Engelse Cambridge University. Na zijn terugkeer in de Verenigde Staten begon Crichton aan een studie medicijnen. In 1969 voltooide hij zijn opleiding aan Harvard Medical School.

Reeds tijdens zijn studententijd probeerde hij geld te verdienen met het schrijven van boeken. Zijn pennenvruchten werden onder het pseudoniem John Lange of Jeffrey Hudson gepubliceerd. Het eerste boek dat Crichton onder zijn eigen naam uitbracht, De Andromeda crisis, werd meteen in 1969 een bestseller. Sindsdien is Michael Crichton uitgegroeid tot een van de best verdienende auteurs ter wereld. 

Michael Crichton overleed op 5 november 2008 aan de gevolgen van kanker.

Laatste bewerking door hoid op 20/02/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

De Andromeda evolutie - Michael Crichton Daniel H. Wilson Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Michael Crichton

Het thrillernieuws jaaroverzicht van 2016
29 december 2016 4 reacties
  Meer artikelen

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Het zilte nat
22 mei 2017 3 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken