Michael Katz Krefeld

Artikelen 1 Spots 3 beschrijving bewerken

Michael Katz Krefeld (1966) is een Deense bestsellerauteur en daarnaast scenarioschrijver. Hij groeide op in een voorstad van Kopenhagen en begon zijn schrijverscarrière met diverse kortverhalen die aan Duitse en Amerikaanse tv-zenders werden verkocht. Hij debuteerde in 2007 met de thriller Før stormen, waarvoor hij de debutantenprijs van de Danske Kriminalakademi kreeg. Daarna volgden Pans hemmelighedProtokollen en Sort sne falder, dat werd verkozen tot de beste Deense thriller van 2012 en daarnaast werd genomineerd voor de Glasnoglen, (de Glazen sleutel), de belangrijkste Scandinavische prijs voor het beste spannende boek. 

In 2013 maakte Katz Krefeld zijn Nederlandse debuut met een bloedstollende serie rond rechercheur Thomas Ravnsholdt. Het eerste deel Afsporet verscheen in Nederlandse vertaling als Ontspoord. Daarna volgde Afgezonderd  (Savnet, 2014).

Katz Krefelds boeken worden in bijna twintig landen uitgegeven en zijn vertaald in onder andere het Duits, Zweeds, Noors, IJslands en Nederlands.

Nieuwste boek

Meer over Michael Katz Krefeld

Meer voor mannen
29 januari 2015 6 reacties
  Meer artikelen

Door lezers

Thriller Café / De Thriller Club bezoekt Denemarken
15 juli 2018 16 reacties
Thriller Café / Begin jij ook graag bij het begin?
16 maart 2018 24 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken