Advertentie

Michael Koryta

Artikelen 2 beschrijving bewerken

De Amerikaanse bestsellerauteur Michael Koryta (Bloomington, Indiana, 1982) studeerde rechten aan de Indiana University en werkte vervolgens als journalist en privédetective. Hij debuteerde op eenentwintigjarige leeftijd met zijn eerste thriller, Tonight I said goodbye. Het boek werd direct genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award en won de St. Martin's Press Award voor beste eerste misdaadroman. 

Met zijn debuut introduceerde Koryta ex-rechercheur Lincoln Perry, die nog in een aantal van zijn boeken zou terugkeren. De delen drie en vier verschenen in Nederlandse vertaling, onder de titels B.E.G.R.A.V.E.N  (A welcome grave, 2007) en Het stille uur  (The silent hour, 2009). Van zijn hand verschenen ook losstaande thrillers. Een deel hiervan werd vertaald, waaronder Zij die mij dood wensen  (Those who wish me dead, 2014).

Inmiddels zijn van bijna al Koryta's boeken de filmrechten aangekocht, werd zijn werk vele malen genomineerd en won hij onder meer The Los Angeles Times Book Prize. Zijn werk verscheen in meer dan twintig talen.

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken