Advertentie

Michel van Rijn

beschrijving bewerken

Michel van Rijn (Parijs, 1950) is een Nederlandse auteur en ex-kunstsmokkelaar. Al op jonge leeftijd zocht hij het avontuur en reisde naar het Midden-Oosten om van daaruit kunst naar het Westen te smokkelen. In de straten van Beirut leerde hij voor het eerst van dichtbij de gevaren kennen van de illegale kunsthandel en in de jaren die volgden zou hij uitgroeien tot een van meest gezochte personen in de kunstwereld. Uiteindelijk nam hij contact op met Scotland Yard en kwam met hen tot een overeenkomst. Later werd hij internationaal een van de bekendste onderzoekers naar illegale kunsthandel. 

Van Rijn publiceerde in 1993 bij de Amerikaanse uitgeverij Little Brown Company zijn memoires, getiteld Hot art cold cash.
Als thrillerauteur maakte hij in 1999 zijn debuut met Het Mekka Manuscript. Dit was zijn eerste boek met rokkenjagende kunstsmokkelaar Axel de Saint Cyr in de hoofdrol. Het tweede deel in de serie, De vijfde sarcofaag, verscheen in 2006. Daarna duurde het nog zes jaar voordat Van Rijn het derde deel zou publiceren: Cuba libre (2011).

Seriepersonage: Axel de Saint Cyr

1. Het Mekka Manuscript (1999) 
2. De vijfde sarcofaag (2005) 
3. Cuba libre (2011)

Laatste bewerking door Aimee van Tienoven op 05/02/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken