Monica Maas

Spots 3 beschrijving bewerken

Monica Maas is kinderboekenschrijfster en illustratrice. In 1975 werd haar eerste boek Sauwtje Zeeheks uitgegeven door Het Open Boek Texel. Dit wandplatenboek met gedetailleerde pentekeningen kreeg goede recensies, waardoor ze werd gevraagd door andere (kinderboeken-) uitgevers.
Monica heeft illustraties en omslagen gemaakt voor ruim honderd (kinder)boeken. Ook illustreerde ze voor schoolboeken en tijdschriften, waaronder Bobo, Kinderen en Libelle.

Ze schreef en tekende het enigszins autobiografische prentenboek Souwtje (2012) en de boeken: Joupy, de kleine zeehond, Joupy & Kokmeeuw en Joupy gaat jutten.

Kaarten

De ontwerpen van Monica staan afgebeeld op diverse collecties babyartikelen en stoffen die wereldwijd worden verkocht en haar wenskaarten worden bij Hallmark uitgegeven. De wens- en geboortekaarten met haar bruine beertjes zijn bijzonder populair.
Eind jaren negentig kwam Uitgeverij Kluitman met het voorstel om over deze beer een serie te maken. Dat is Bobbi geworden!

Laatste bewerking door Uitgeverij Kluitman op 13/04/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Boekenbengels en Leesbeesten / Prentenboekenfeestje - de Sinterklaaseditie
18 november 2021 4 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken