Advertentie

Nemon

Artikelen 2 beschrijving bewerken

Nemon is de schrijversnaam van Bob van der Goen, wiens eerste verhaal al in druk verscheen tijdens zijn gymnasiumtijd. In zijn studietijd richtte hij persbureau Argos op, dat rechtenstudenten rechtbankverslagen liet schrijven voor lokale kranten (het bestaat nog steeds). Daarnaast was hij initiatiefnemer van het Juridisch Adviesbureau voor provo’s en andere alternatieve jongeren. Hij richtte een advocatenkantoor op in Amsterdam en onder meer ook een kantoor in Zwitserland (Zürich).

Hij trad op in tal van geruchtmakende zaken, waaronder de Bijlmervliegramp met wereldwijde publiciteit (de mannen in witte pakken) en vertegenwoordigde meer dan 1000 slachtoffers van de beruchte giframp van de Probo Koala in Abidjan, Ivoorkust. Tevens behandelde hij de fameuze zaak van de mislukte beursgang van World Online onder leiding van Nina Brink, die hem voor de Amerikaanse televisie beschuldigde van character assassination (karaktermoord).

Zijn vorige roman was ´Goldfarb, door Maarten ’t Hart meeslepend en adembenemend genoemd. Zijn advocatenwerk bracht hem ook in Afrika, dat hij veelvuldig bezocht en de achtergrond vormt van SAFARI NAAR DE HEL.

Meer over Nemon

Eigenwijze selfpubbers #2
08 juli 2015 2 reacties
Even bellen met... Nemon
22 december 2013
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken