Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Peter Mayle

Newsroom 1 beschrijving bewerken

Peter Mayle (Brighton, 1939) is een Britse auteur. Hij werd vooral bekend door zijn boeken over de Luberon, een streek in de Provence. Tot 1975 werkte hij in de reclamewereld, daarna richtte hij zich volledig op het schrijven. In 1987 verhuisde hij naar Ménerbes in de Provence, wat hem inspireerde tot de bestseller Een jaar in de Provence  (A year in Provence, 1989), waarin hij verslag deed van zijn eerste jaar in deze regio. Een van zijn latere boeken,  A good year  (2004), werd tot film bewerkt. Deze spannende roman met als decor de wijngaarden rondom Avignon, werd naar het Nederlands vertaald als Een goed jaar

In 1997 verhuisde Mayle naar Long Island (New York), mede doordat zijn huis in de Provence door de populariteit van zijn boeken een toeristische trekpleister was geworden. Later keerde hij terug naar Frankrijk en vestigde zich in de Vaucluse. In 2002 werd hij benoemd tot ridder in het Légion d'honneur, de hoogste en belangrijkste Franse nationale onderscheiding.

In 2009 verscheen zijn zogeheten wijnthriller, The vintage caper  (Het Bordeaux complot). Ook in deze misdaadroman kon Mayle zijn passie voor de Franse keuken en wijnen kwijt.

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken