Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
P Römer Auteur

Hebban-auteur


44 lezers volgen deze auteur

Peter Römer

Artikelen 14 Newsroom 5 Spots 7

Peter Römer (Amsterdam, 1952) is een Nederlandse auteur en begon zijn carrière als acteur voor toneel en televisie. Het acteren werd hem met de paplepel ingegoten, want de bekende acteur Piet Römer was zijn vader. Peter Römer speelde onder meer in 'Dagboek van een herdershond' en 'Dokter Pulder zaait papavers'. Daarna werkte hij jarenlang als televisieproducent (voor onder meer ‘Goede tijden, slechte tijden’ en ‘Gooische vrouwen’). Verder was hij regisseur en scenarioschrijver, waarvan zijn scenario's voor de televisieserie Baantjer misschien wel de bekendste zijn.

Römer debuteerde in 2012 met zijn moordroman Chantage, die tevens de start was van de whodunit-serie met rechercheur Hannah Vermeer in de hoofdrol. De delen twee en drie volgden snel: Bedrog  (2013) en Supernova  (2015). Als hommage aan zijn vader schreef hij in 2002 het boek Laat het paard maar bovenkomen. In 2012 werd het herdrukt onder de titel: Piet Römer, een leven in verhalen

Na de dood in 2010 van Appie Baantjer zette Römer diens boekenreeks voort. Een greep uit de titels: De Cock en de onzichtbare moordenaar  (2012), De Cock en de moord in het circus  (2013), De Cock en de dode diva  (2015).

Nieuwste boek

De Cock en de kus des doods - Peter Römer A.C. (Appie) Baantjer Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Agenda

  Meer evenementen

Door lezers

De Luisterboekhoek / Themaboeken om te luisteren | Cosy Crime
14 februari 2023 4 reacties
Thriller Café / Series & trilogieën uit Nederland
22 februari 2021 31 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Peter Römer