Advertentie

René van Rijckevorsel

Artikelen 7 Spots 1 beschrijving bewerken

René van Rijckevorsel (1961, Assen) is auteur en journalist. Hij studeerde Nederlandse Taal & Letterkunde in Utrecht, en studeerde af op de geschiedenis van het literaire tijdschrift Groot Nederland. Vanaf 1994 is hij werkzaam bij Elsevier, eerst als chef van de redactie buitenland, later als chef van de redactie Nederland. In 2001 trad hij toe tot de hoofdredactie van Elsevier en vanaf 2014 ook tot die van het maandblad Elsevier Juist. 

Van Rijckevorsel schreef in 1998 Verre Vrienden. Brieven tussen twee werelden, een boekwerkje over zijn briefwisseling met Rik Kuethe, in een periode dat Van Rijckevorsel in Zimbabwe werkte. Ook verscheen van zijn hand Taalamuses. 126 x de woorden van het goede leven  (2013).

In 2014 maakte hij zijn thrillerdebuut met Tunis, waarin hoofdpersonage Fiona Duijnwyck in het verleden duikt van de onopgeloste moord op de 40-jarige topdiplomaat Jan Willem Bouman in Tunis. Van Rijckevorsel won met Tunis  de Schaduwprijs 2015 voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut.

Laatste bewerking door Soraya Vink op 21/03/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Zwanenbroeders - René van Rijckevorsel Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken