Advertentie

Rose Tremain

beschrijving bewerken

Rose Tremain (Londen, 1943) is een Engelse bestsellerauteur. Ze studeerde Engelse literatuur aan de University of East Anglia in Norwich, ging daar later creative writing doceren en werd in 2013 bij dezelfde universiteit benoemd tot kanselier. 

Tremain debuteerde in 1976 met de roman Sadler's Birthday. Daarna schreef ze nog vele romans en kortverhalen. Ook schreef ze drama voor radio en tv, en recensies. Maar ze is toch vooral bekend door haar historische romans. De Daily Mail roemde haar als de beste historische romanschrijver van haar generatie.

Voor haar werk ontving Tremain een groot aantal prijzen. Restoration (1989) werd genomineerd voor de Booker Prize in 1994. Het boek werd enkele jaren later verfilmd met Hugh Grant en Meg Ryan in de hoofdrollen. Ook ontving Tremain de Whitbread Award voor Muziek en stilte  (Music & Silence, 1999). Sacred Country  (1992) kreeg twee prijzen: de James Tait Black Memorial Prize en de Prix Femina Étranger.
Haar boe
De weg naar huis  (The road home, 2007) ontving de Tremain de Orange Prize. Merical, a man of his time  (2012)  –  naar het Nederlands vertaald als De vriend van de koning  –  won de Wellcome Trust Book Prize. Het boek belandde ook op de shortlist van de Walter Scott Prize for Historical Fiction.

Tremains boeken werden in zevenentwintig landen uitgebracht.

  Nieuwste boek

  Topics


  Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

  Start een nieuw topic

  Van deze auteur

  Meer Boeken

  Gesponsorde boeken