Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Scott Smith

Spots 1 beschrijving bewerken

Scott Smith (Summit, New Jersey, 1965) is een Amerikaanse auteur en scenarioschrijver. Na zijn studies aan het Dartmouth College en de Columbia University ging hij zich fulltime richten op het schrijven. 

Zijn eerste thriller, A simple plan  (vertaald als Een simpel plan) verscheen in 1995. Het boek werd een bestseller en de vertaalrechten werden aan meer dan vijftien landen verkocht. Auteur Stephen King roemde het destijds als de beste thriller van het jaar.
A simple plan  werd ook tot film bewerkt en het leverde Smith een Oscar-nominatie op. Ook won hij met het scenario een Broadcast Film Critics Association Award en een National Board of Review Awards Award.

Pas in 2006 schreef hij zijn tweede thriller: The ruins, (vertaald als Ruïne), dat wederom door Stephen King geprezen werd, en nu zelfs als beste horrorthriller van de nieuwe eeuw. Ook The ruïns  werd tot film bewerkt (2008). 

Nieuwste boek

Ik maak zelf poppenkleertjes - Scott Smith Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Readers / Wat lazen de Readers in oktober?
04 november 2020 4 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken