Advertentie

Stuart M. Kaminsky

beschrijving bewerken

Stuart M. Kaminsky (Chicago, 1934 - Saint Louis, 2009) was een Amerikaanse auteur van vooral misdaadromans. Hij doceerde zestien jaar lang film en filmgeschiedenis aan de Northwestern University en vervolgens nog zes jaar aan de Florida State University.

Van zijn hand verschenen een ontelbaar aantal boeken, biografieën, studieboeken en verhalenbundels. Bovendien staan er vijf filmscenario's op zijn naam, waaronder Once upon a time in America. Zijn hart lag bij de misdaadroman en in dit genre publiceerde hij een aantal standalones, maar het merendeel van zijn thrillers maakte onderdeel uit van een serie. Bekend zijn onder meer de Toby Peters-reeks en de Inspector Rostnikov-reeks, waarvan vierentwintig respectievelijk zestien delen werden uitgebracht.

Kaminsky was voorzitter van The Mystery Writers of America en werd maar liefst zesmaal genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award. In 1989 won hij deze prijs voor A cold red sunrise  (1988), het vijfde deel van de Rostnikov-reeks. Ook vielen hem nominaties van andere grote awards ten deel, zoals de Anthony Award, de Macavity Award en de Agatha Award. In 2006 werd hij gehonoreerd met de Grand Master Award van The Mystery Writers of America.

Stuart M. Kaminsky overleed op 9 oktober 2009 op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van hepatitis C.

Nieuwste boek

CSI New York: Valkuil - Stuart M. Kaminsky Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken