Svea Ersson

Artikelen 2 Spots 3 beschrijving bewerken

Hoewel haar naam anders doet vermoeden is Svea Ersson (1965) wel degelijk een Nederlandse schrijfster, geboren in Heemskerk. Haar familienaam dankt ze aan haar opa, een Zweedse zeeman die met een Nederlands meisje trouwde. Svea begon al op jonge leeftijd met het schrijven van kortverhalen, en op haar zestiende voltooide ze haar eerste boek, dat weliswaar ergens in een kast belandde waar het nu nog altijd ligt. Vele jaren later begon ze opnieuw aan een roman maar ook die kwam niet verder dan haar bureaulade... Maar ze had de schrijfmicrobe nu wel goed te pakken. Svea won in 2008 de manuscriptenwedstrijd uitgeschreven door Verbum Crime. De jury was onder de indruk van haar beeldende schrijfstijl en enorme fantasie. Uiteraard werd dit winnende manuscript uitgegeven: Alleen Eva, haar eerste thriller, was een feit.

Haar tweede boek Voor altijd Isa (2010) werd in mei 2012 gevolgd door Svea’s derde thriller Zonder Lisa. In 2014 verscheen Na Melanie. Verder leverde Svea bijdragen aan de verhalenbundels Verrassing, Verleiding en Het cadeau. Haar laatste publicatie is van 2019: Vlucht naar Kos is een korte thriller geschreven in de Vertrek-serie van Marelle Boersma, gevolgd door de Ik-vertrek thriller Hej Denemarken (2020).

Laatste bewerking door Marieke Scheers op 08/02/2021
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Nr. 10 - Loes den Hollander Sophie Wester ... Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken