Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

William Gibson

Artikelen 6 Spots 6 beschrijving bewerken

William Ford Gibson (1948) is een Amerikaans sciencefictionauteur en de 'vader' van de 'cyberpunk' - in de Angelsaksische wereld wordt hij weleens "the noir-prohet of the cyberpunk' genoemd. In 1984 won hij met Neuromancer  (Nederlandse titel: Zenumagiër) de Nebula Award en de Philip K. Dick Memorial Award, het jaar daarop de Hugo Award. Hij woont en werkt in Canada. Meteen na het verschijnen van dat debuut verwierd de auteur de status van cultauteur. Toch horen zijn boeken eerder thuis in het genre van de literatuur dan in het vakje van de gemakkelijke (of vermakelijke) lectuur: zijn boeken zijn vaak moeilijk te volgen. Gibson is de 'uitvinder' van termen als cyberspace en matrix. De film The Matrix is trouwens geïnspireerd op het werk van Gibson, en de filmpersonages Neo en Trinity zijn gebaseerd op Case en Molly uit Zenumagiër.

Laatste bewerking door hoid op 31/05/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Meer over William Gibson

Wie schrijft onze toekomst?
26 augustus 2015 7 reacties
  Meer artikelen

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Grote jongens, kleine verhalen
17 februari 2019 12 reacties
Scifi & Fantasy Club / Book Talk #2: deel je mening!
23 oktober 2018 7 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken