Advertentie

100x Aan de wandel

1

Rank 4606 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Met een voorwoord van Arnon Grunberg.

Joyce Roodnat, journaliste van NRC Handelsblad, doet elke zaterdag verslag van haar wandeltochten. Ze wandelt met 'man' en soms met 'dochter' of 'vriendin', 'de legendarische Anita', langs bestaande wandelroutes kriskras door Nederland. Maar ook, tijdens vakanties, in de Ligurische Alpen in Italië, Avalon te Newfoundland, het Zwarte Woud in Duitsland en verschillende plekken in België en Frankrijk. Zoals de vaste aanhef van haar rubriek luidt: 'Joyce Roodnat wandelt door Nederland en de rest van de wereld.' Op deze manier is een voor Nederland unieke verzameling van wandelimpressies ontstaan, nu gebundeld in 100 x Aan de wandel.

Anders dan de gebruikelijke wandelartikelen, waarin meestal uitvoerig wordt stilgestaan bij routebeschrijvingen en historische weetjes langs het pad, schrijft Joyce Roodnat haar frisse en kritische wandelimpressies met vaart. Saaie stukken in routes duidt ze steevast aan met de term 'wandelcorvee'. Uit de vele reacties die ze krijgt, blijkt dat veel lezers zich herkennen in haar lyrische landschapsbeschrijvingen, wandelervaringen en -emoties.

+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
236
Uitgeverij
Prometheus, Uitgeverij
Eerste editie
01 januari 2004
Laatste editie
31 mei 2021
ISBN
9789044604146


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: 100x Aan de wandel

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken