Aarde eten
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 7 3 4 2 1 1 0

Aarde eten

15

Gelezen 15 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 31 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0

Een kind in een stad in Argentinië ontdekt dat wanneer ze aarde eet, ze visioenen krijgt van vermoorde en vermiste mensen die op die aarde hebben gelopen. Ze wil die visioenen voor zichzelf houden, maar wanneer het gerucht over haar helderziendheid zich verspreidt, vragen steeds meer wanhopige mensen haar hulp. Zij willen weten wat er met hun verdwenen dierbaren is gebeurd. Als ze wat ouder is beseft ze dat haar gave een verantwoordelijkheid jegens anderen met zich meebrengt, vooral omdat zij in een sloppenwijk buurt woont, waar geweld en onrecht aan de orde van de dag zijn, en de belangrijkste slachtoffers vrouwen. Wanneer zij in een visioen de aanstaande moord op haar broer ziet, probeert ze uit alle macht die te voorkomen. Maar hoe?

Aarde eten is het debuut van Dolores Reyes. Maar lezers en recensenten hebben moeite dat te geloven, zo beheerst, zo volmaakt is deze korte roman. Aarde eten is een fantastische synthese van spanning, sociaal drama en magisch realisme, een pakkend verhaal over de donkere tragedie van gewone levens.
Beste Spaanstalige roman in 2019 volgens El Paìs: 'Een van de beste, krachtigste en meest complexe romans van de afgelopen tijd.'

'Een van de briljantste Latijns-Amerikaanse romans van het jaar.' The New York Times

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Lisa Thunnissen
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Eerste editie
13 april 2022
Laatste editie
13 april 2022
ISBN
9789028450332 , 9789028450349


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Gea Smits Hebban Recensent

Aandacht voor veiligheid van vrouwen

door: Gea Smits 2 likes ebook

Dolores Reyes (1978) is een Argentijnse lerares en feministe. Met de roman Aarde eten, uit het Spaans vertaald door Lisa Thunissen, debuteerde ze in 2019.

Femicide, het doden van vrouwen omdat ze vrouw zijn, is het belangrijkste thema in dit boek dat is geschreven voor de slachtoffers hiervan en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Aarde eten

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken