Advertentie

Achter Nietzsche aan

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Dan begint ze te vertellen over wat ze zoal meemaakt, puur en alleen vanwege het feit dat er ooit een merkwaardige filosoof in haar slaapkamer woonde. Dat ze vaker bezoek krijgt: filmploegen van de BBC, hoogleraren filosofie, kunstenaars en studenten, maar ook gewone mensen
« zoals jij ». Dat een kunstenares bij het betreden van de kamer volledig in extase raakte, en een ander kwaad werd omdat het niet herkenbaar was als die van Nietzsche. Dat ze wekelijks post krijgt die niet aan haar, maar aan Friedrich Nietzsche is geadresseerd.

Nietzsche. Er zijn al zoveel boeken over hem geschreven. Waarom zou ik daar nog iets aan willen toevoegen? Nou, misschien om eens te proberen uit te vinden waarom Nietzsche zo fascineert. Dit boek is het verslag van mijn poging te achterhalen waar mijn en de wereldwijde fascinatie voor de Duitse filosoof met de grote snor vandaan komt.

Op zo’n zoektocht kom je rare dingen tegen, bijvoorbeeld: jezelf.

Dennis van den Broek (Venlo, 1975) studeerde Franse en schreef zijn scriptie over de invloed van Nietzsche op het idool uit zijn studententijd: de Franse denker Roland Barthes. Die laatste verdween enigszins uit zijn blikveld, maar de fascinatie voor Nietzsche werd met de dag groter.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
152
Laatste editie
10 augustus 2020
ISBN
9789082934809
+

Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door Wil
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Met een hoofd en een koffer vol “Nietzsche” op zoektocht naar …?

door: Wil 2 likes
ACHTER NIETZSCHE AAN - DENNIS VAN DEN BROEK Dat de schrijver een Nietzsche-kenner “par excellence” is en daardoor waarschijnlijk ook een Nietzsche-adept in hart en nieren, dat wordt alleszins duidelijk door dit boek dat bol staat met mooie en toepasselijke Nietzsche-aforismen, heel veel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook