Advertentie

Alle kleuren van de nacht

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
In Alle kleuren van de nacht van Sanne Helbers vindt Helena het leven lastig. Of in ieder geval om het zo te leven dat ze geen leegte voelt. De sleur van werk maakt haar onrustig en haar vriend Taco begrijpt haar niet. Ze worstelt bovendien met een aanhoudende depressie die van tijd tot tijd de kop opsteekt. Online ontmoet ze Raavi, een fotograaf uit India, en er ontstaat een intensief contact. Rigoureus besluit ze naar Azië af te reizen. Haar eerste bestemming is Mumbai, om Raavi te ontmoeten. Wanneer Raavi een jonge vrouw blijkt te zijn, is Helena’s verwarring groot. Ze trekken een aantal dagen met elkaar op en Helena realiseert zich dat ze ook voor een vrouw intense, hevige liefde kan voelen. Maar Raavi’s seksuele identiteit vormt een bedreiging voor haar eigen veiligheid en die van haar dierbaren. Helena moet een keuze maken tussen twee levens en twee continenten, vechtend tegen de leegte en de absurditeit van het bestaan.
Alle kleuren van de nacht van Sanne Helbers is een prachtige roman over hoe te leven: een zoektocht naar liefde, identiteit en betekenis tussen twee levens en continenten.
‘Alle kleuren van de nacht is een broeierige reis door het hedendaagse, complexe India. Hoofdpersoon Helena verwerkt daar niet alleen een cultuurshock, maar ook de pijnlijke herinneringen en gekmakende onrust die ze met zich meedraagt. Sanne Helbers schreef een vlotte, maar beladen roman over liefde, lust en zingeving, waarin alle Eat Pray Love-clichés over India worden uitgedaagd.’ – Haroon Ali 'Alle kleuren van de nacht is een invoelend, wervelend verhaal over hoe te leven, keuzes te maken en gelukkig te zijn.’ – Elfie Tromp
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
280
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
15 juni 2021
Laatste editie
15 juni 2021
ISBN
9789026355820 , 9789026355837


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Alle kleuren van de nacht

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.