Als je nu blijft zwijgen...
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 6 4 10 3 2 2 0 1 0

Als je nu blijft zwijgen...

18

Gelezen 19 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 18 Favoriet 2 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0

Het is 1944. Ternauwernood ontkomt Hadassa Benjamin, een blonde Jodin, aan het vuurpeloton - maar wordt vervolgens gedwongen te gaan werken voor SSCommandant Aric von Schmidt in het doorgangskamp Theresienstadt. Daar moet ze toezien dat haar eigen volksgenoten naar Auschwitz gedeporteerd worden. Hoewel haar valse naam Stella Muller en haar baas Aric haar enige bescherming bieden heeft ze, omringd door zo veel gruwelen, het gevoel door God verlaten te zijn.

Als de commandant blijkt geeft van genegenheid voor haar, ontvouwt zich een unieke kans om haar volk of althans de kinderen, en daarmee de toekomst van haar volk te redden. De prijs is hoog. Misschien vraagt het zelfs het ultieme offer. Wanhopig vraagt Stella zich af of God haar hier geplaatst heeft met het oog op een tijd als deze. Zou ze nu nog kunnen blijven zwijgen? Maar hoe moet ze haar mensen redden als ze zichzelf niet eens redden kan?

Als je nu blijft zwijgen... is een intiem portret en tegelijk een groots zicht op pijn en lijden, maar ook op overwinning en vreugde om vrijheid. Kate Breslin was als boekverkoper jarenlang actief in het boekenvak. Ze publiceerde eerder gedichten en reisverhalen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Aantal pagina’s
432
Uitgeverij
Mozaiek
Eerste editie
02 april 2015
Laatste editie
02 april 2015
ISBN
9789023994824 , 9789023996682
Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Als je nu blijft zwijgen...

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken