Auxiety
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 16 3 22 2 17 1 1

Auxiety

59

Gelezen 71 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 44 Favoriet 2 Recensies 4
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 4   Topics 0
Zo hadden ze het op hun eerste werkdag afgesproken: binnen tien jaar zouden zij die tent runnen en alle dinosaurussen uitroeien.

Hiphop zou de multiculturele meteoriet zijn op Hilversum, of ze het nu wilden of niet.

Sky is the limit in de Nederlandse muziekindustrie. Dat brengt een snel veranderende wereld met zich mee – inclusief geld, macht en grote belangen.

De hoofdpersonages in Auxiety begeven zich in deze wereld: Amir, een succesvolle independent rapper, Isaiah, een ambitieuze A&R van een toonaangevend platenlabel, en Wytske, een invloedrijke playlist editor bij een grote streamingdienst. Alle drie lijken ze de winnaars in de Nederlandse hiphopscene, maar dan dreigen ze zichzelf te verliezen.

Auxiety is een hedendaagse pageturner vol ambitie, zelfspot en liefde voor muziek, maar ook vol flagrant materialisme, morele misstappen en doorgedraaide ego’s.

Aux•ie•ty (De; V)

1. een gevoel van ongemakkelijkheid, nervositeit, schaamte over je muzieksmaak en of -kennis: ze wist niet wat ze hierna op moest zetten, ze werd overspoeld door auxiety.

2. een aandoening gekenmerkt door overmatige blootstelling aan de muziekindustrie: hij werkt al zeker tien jaar in de business, hij lijdt denk ik aan auxiety.

Dieuwertje Heuvelings (1989) is sinds 2007 werkzaam in de muziekindustrie. Door haar baan bij het succesvolle Spotify werd zij op jonge leeftijd een van de meest invloedrijke figuren in de hiphopscene. Eerder schreef ze voor Hard//Hoofd en SSBA Salon.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
264
Uitgeverij
Das Mag Uitgeverij B.V.
Eerste editie
11 september 2020
Laatste editie
11 september 2020
ISBN
9789493168428 , 9789493168695


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (4)

Keuze van de redactie
Evelien Walravens Hebban Recensent

Iets te specialistisch voor een roman

door: Evelien Walravens 1 like ebook

De term 'auxiety' kun je op verschillende manieren uitleggen. Letterlijk kun je het vertalen naar 'angst voor de aux-kabel'. Veel mensen die in de muziekindustrie werken schijnen er last van te hebben: angst voor het moment dat jij moet beslissen welk nummer er gedraaid moet worden. Het is ook iets...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Auxiety

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken