Advertentie

Bel Ami

17

Gelezen 23 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 12 Favoriet 3 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1 Top25's 3   Topics 0

Al meer dan een eeuw geldt Bel Ami als dé klassieke roman over verleiding, intriges en meedogenloos carrière maken. Het is Guy de Maupassants beroemde verhaal over een opportunistische jongeman gecorrumpeerd door de aantrekkingskracht van macht.

De aantrekkelijke en zeer ambitieuze Georges Duroy, oftewel Bel-Ami, is een journalist van simpele komaf die al snel een groot succes van zijn nieuwe carrière maakt. Maar hij komt ook oog in oog te staan met de realiteit van de bedrieglijke samenleving – achterbakse collega’s, manipulatieve minnaressen en sluwe financiers – en leert al snel een aartsverleider, afperser en sociale stijger te worden in een wereld waar liefde slechts een middel is om een doel te bereiken.

Hoewel de roman zich afspeelt in de belle époque van Parijs, is het een opvallend modern verhaal over de vernietigende kracht van ongedwongen ambitie, seks en macht. Voor iedereen die het in de grote stad wil maken.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Literaire roman, novelle
Vertaald door
Hans van Cuijlenborg
Uitgeverij
Athenaeum-Polak & Van Gennep
Eerste editie
01 januari 1885
Laatste editie
01 januari 2020
ISBN
9789064075803 , 9789025368753 , 9789025302405


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Bel Ami

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.