Advertentie

Beschermjassen. Transculturele hulp aan families

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
"Wat heeft een hulpverlener nodig om intercultureel competent te zijn?
Welke invloed heeft zijn persoonlijke achtergrond op zijn omgang met en oordeel over mensen uit een andere cultuur of context? Hoe kan een werkelijk toegankelijke en goed werkende hulpverlening aan met name migranten en Nederlanders van allochtone afkomst gerealiseerd worden?
Welke rol spelen het intergenerationele familiedenken en de gevolgen van migratie daarbij?

Dit boek biedt een nieuw perspectief op de hulpverleningspraktijk. Het gaat in op wat een professional nodig heeft voor een open dialoog met de ¿vreemde ander¿. Interculturele competenties komen uitgebreid aan de orde. Ook worden instrumenten behandeld, zoals het genogram, die inzetbaar zijn in het contact tussen hulpverlener en cliënt.

Het is een meeslepend boek met verhalen van mensen die zichzelf ontmoeten in de dialoog met de ¿vreemde ander¿. Hulpverleners vertellen op een openhartige manier hun verhaal. Deze vaak intieme familieverhalen komen heel dicht bij de lezer, die automatisch gaat nadenken over hoe de lijnen lopen in zijn eigen familie.

'Beschermjassen, transculturele hulp aan families' geeft de lezer inzicht in hoe zijn persoonlijke achtergrond van invloed is op zijn omgang met en oordeel over mensen uit een andere cultuur, of een andere context.

Dit boek is in eerste instantie bedoeld voor hulpverleners. Daarnaast is het een aanrader voor iedereen die behoefte heeft aan een nieuw perspectief op persoonlijke relaties, op hulpverlening of op samenleven in een multiculturele maatschappij."
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
117
Uitgeverij
Koninklijke Van Gorcum b.v.
ISBN
9789023254553
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic