Advertentie
beterlerenbijbellezen

Beter leren bijbellezen

4
Rank 1354 Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 3
Non-fictie   Topics 0

Beter leren bijbellezen van predikant Gertjan Oosterhuis is een cursusboek voor iedereen die de Bijbel beter wil begrijpen. Het is geschikt voor groepen, maar kan ook prima persoonlijk gelezen worden. Veel christenen ervaren bijbellezen als moeilijk en teleurstellend. Niet zelden versloft het daardoor en wordt de drempel om de Bijbel te lezen steeds hoger. En dat terwijl de Bijbel het bronboek is voor christenen en onmisbaar is om God te leren kennen. Dit boek helpt de lezer om beter de Bijbel te kunnen lezen. De auteur gaat in op de taal en vertaling van de Bijbel, de tijd van de Bijbel, de opbouw van de Bijbel en de auteurs van de Bijbel. Ook komt uitgebreid aan de orde hoe je de Bijbel het beste kunt lezen. Wie dit boek leest, zal ervaren dat de Bijbel opnieuw open gaat.

Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
124
Laatste editie
24 augustus 2020
ISBN
9789043534321
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Verhelderend

door: Inaminie 1 like
Dit is een zeer toegankelijk boek om te lezen. Verhelderend om te lezen hoe je de Bijbel kunt/mag lezen en hoe deze waarschijnlijk is bedoeld. Cultuur en tijd hebben invloed gehad op het schrijven ervan, daar de schrijvers ook uit die tijd komen. Dit wil echter niet wil zeggen dat het voor ons...

Beter Leren Bijbel Lezen

door: ineke51 1 like
Dit boek als cursusboek in een gespreksgroep is een prima uitgangspunt. Als lezer van de bijbel had ik wel moeite met de vele verwijzingen in dit doek naar andere tekstgedeelten, die aansloten bij het onderwerp. Die kennis had ik niet paraat en om dan de bijbel erbij halen was lastig. Wel...

cursusboek

door: Topsiske67 1 like
Geeft uitleg bij de diverse soorten Bijbelboeken en pleit ervoor om voor beter inzicht naar de achtergronden, tijd en cultuur te kijken. Sluit af met praktische tips.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook