Advertentie
9789044629422_VRK
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 10 3 10 2 3 1 0
Volkskrant:

Biefstuk

26

Gelezen 31 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 16 Favoriet 1 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 2 Newsroom 2 Lijsten 2 Spots 2   Topics 0

Om grip te krijgen op de werkelijkheid legt de vijftien­ jarige Levi Storm haar omgeving vast met de oude camera van haar moeder. De foto’s zijn, net als haar familie, verre van alledaags: de ribben van haar zusje, een gat in het houtwerk, haar moeder die hoogzwanger een sigaret rookt, de hamer onder haar bed. In een wereld die steeds meer afbrokkelt, waarin de grens tussen realiteit en waanzin flinterdun is, levert Levi het bewijs hoe de dingen echt zijn door ‘de essentie’ te fotograferen. De vraag is of ze weerstand kan bieden aan haar vader, een labiele fantast. Om zichzelf en haar familie te redden, zet ze alles op het spel. De inzet: de onschuld van haar zusje en die van haarzelf.

Biefstuk is een ijzersterk geschreven debuutroman waarin slachtoffers daders worden, de loyaliteit van een kind op de proef wordt gesteld en de waarheid niet altijd even een­ duidig is.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
280
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
30 november 2015
Laatste editie
07 januari 2016
ISBN
9789044629422 , 9789044629439
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (3)

Keuze van de redactie

Huizen vertellen verhalen

door: Anna Husson

Schrijfster Judith Eykelenboom wist al tijdens haar studie journalistiek dat haar hart niet bij het verzamelen van nieuwsfeiten lag, maar bij het schrijven van verhalen. Na het afronden van haar studie volgde Eykelenboom lessen op de schrijversvakschool en groeide haar passie voor het schrijven. In...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Biefstuk

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken