Bloemen van steen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 37 4 44 3 9 2 1 1 0

Bloemen van steen

91

Gelezen 94 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 160 Favoriet 6 Recensies 7
Literatuur & Romans Artikelen 2 Spots 1   Topics 0
Tijdens de Eerste Wereldoorlog vecht het Italiaanse leger een reeks veldslagen uit tegen Oostenrijk-Hongarije. Hoog in de Alpen ontstaat al snel een loopgravenoorlog. In de sneeuw en ijle lucht vechten duizenden jonge mannen voor hun leven. Er volgt een wanhopige oproep aan de bevolking om de manschappen te helpen. Honderden vrouwen uit de onderliggende dorpen komen in actie. Ze zijn van alle leeftijden en met gevaar voor eigen leven torsen ze manden vol voedsel en munitie omhoog de bergen in naar het front. Ze worden Le Portatrici genoemd. De Draagsters, en uiteindelijk zijn zij het ook die de lichamen van de jonge mannen weer de berg af zullen dragen.
In Bloemen van steen volgt Ilaria Tuti de lotgevallen van vijf bijzondere vrouwen door de ogen van Agata, een jonge vrouw die tegelijkertijd moet zorgen voor haar stervende vader. Agata’s verhaal, en dat van Caterina, Viola, Lucia en Maria, geeft deze vrouwen hun rechtmatige plaats in de geschiedenis terug.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Hilda Schraa
Aantal pagina’s
319
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
09 september 2021
Laatste editie
20 augustus 2021
ISBN
9789403122311 , 9789403129518


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door VM van Erp - van Dijk
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (7)

Keuze van de redactie
Marjolein Hebban Recensent

Draagsters van hoop

door: Marjolein 5 reacties 3 likes ebook

Bloemen van steen is het waargebeurde verhaal van de 'Draagsters' van de Karnische Alpen. Het speelt zich af in de Italiaanse streek Friuli, niet toevallig ook de regio waar schrijfster Ilaria Tuti woont. De Italiaanse en Oostenrijk-Hongaarse legers vochten tijdens de Eerste Wereldoorlog bovenop de...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Bloemen van steen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken