STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Borges

0

Rank 6625 Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Jorge Luis Borges wordt beschouwd als een van de grootste schrijvers van de twintigste eeuw. Borges werd beroemd door zijn fantastische en metafysische verhalen, maar hij was ook een meesterlijk dichter en essayist. Zijn werk veroorzaakte een revolutie in de Zuid-Amerikaanse literatuur en was van grote invloed op schrijvers in Europa en de Verenigde Staten. Borges. Een leven is de definitieve Borgesbiografie, en een schitterend portret van deze briljante en gecompliceerde auteur.

Borges. Een leven is de eerste biografie die het geheel van Borges' leven en werk omspant, gebruikmakend van tot dusver onbekend archiefmateriaal. De menselijke kant van Borges komt naar voren; zijn Argentijnse roots, zijn relaties met familie en vrienden, Borges verliefdheden en gevoelens van wanhoop. Edwin Williamson beschrijft de ontwikkeling van Borges' politieke denkbeelden: zijn jonge jaren als cultureel nationalist, zijn strijd tegen Perón, zijn omstreden steun aan de Argentijnse militaire junta, en hoe hij uiteindelijk pacifist werd. Nieuwe biografische feiten worden verbonden met Borges' literaire werk: zijn conflicten, verlangens, en de obsessies die hem dreven en die veelvuldig in zijn werk terugkomen.

Een unieke toevoeging is de ontsluiting van een totnogtoe onbekende episode in het leven van Borges, in de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw, waarin hij zelfmoordneigingen had. Die ervaring heeft hem diepgaand veranderd als schrijver, en de herinnering aan deze tijd spookt door veel van zijn latere teksten. Behalve met deze cruciale vondsten komt Williamson met een fascinerende onthulling: hij achterhaalde het ware verhaal van Borges' liefdesaffaire met Maria Kodama gedurende de laatste twintig jaar van zijn leven.

Edwin Williamsons gezaghebbende nieuwe biografie werpt licht op de duistere kanten in het leven van Borges, met als resultaat een overtuigend en prikkelend portret dat de gevestigde mening over de moderne meester radicaal zal veranderen.

+


Genre
Non-fictie
Vertaald door
Barber van de Pol
Illustraties
Jan de Boer
Aantal pagina’s
668
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
01 januari 2006
Laatste editie
11 november 2021
ISBN
9789023417033


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Paul Huibers
Rapporteer deze bijdrageReacties op: Borges

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken