Borne
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 8 4 16 3 6 2 4 1 0

Borne

34

Gelezen 39 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 59 Favoriet 3 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 3 Spots 8   Topics 0

In de ruïnes van een stad, verwoest door droogte en oorlog, probeert een jonge vrouw te overleven. De stad zucht onder het tirannieke bewind van een gigantische moordzuchtige beer, het resultaat van bizarre experimenten door een mysterieus biotechbedrijf. De jonge vrouw, Rachel, vindt op een dag een vreemd diertje in de vacht van de beer. Ze noemt het Borne en neemt het mee naar huis. Het is onduidelijk of Borne een plant of een dier is, maar het wezentje oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Het groeit en ontwikkelt zich, leert spreken, en wordt nieuwsgierig naar de buitenwereld. Rachel is ontroerd door zoiets onschuldigs, een teken van schoonheid in een ellendig bestaan. Maar niets is wat het lijkt. De aanwezigheid van Borne zal de vergeten en verloren geheimen van de stad blootleggen en daarmee Rachels leven voor altijd veranderen.

+


Genre
Literatuur & Romans , Sciencefiction & Fantasy
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
05 juli 2018
Laatste editie
05 juli 2018
ISBN
9789403119502 , 9789403128603
Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Keuze van de redactie
Anne-Claire Verham Hebban Recensent

Gemodificeerde beren op de postapocalyptische weg

door: Anne-Claire Verham 2 reacties 2 likes

In de toekomst die Jeff VanderMeer (1968) in zijn op actuele thema’s gebaseerde sciencefictionroman Borne schetst, wordt biotechnologie in vergaande vorm toegepast op levende wezens. Zoveel menselijke inmenging in de bestaanscodes van het leven moest haast wel mislopen en de wereld is dan ook...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Borne

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.