Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Boy 21
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 11 4 34 3 10 2 1 1 0

Boy 21

56

Rank 4525 Gelezen 62 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 18 Favoriet 1 Recensies 26
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 3 Spots 1   Topics 0   Leesclub

Finley woont in Bellmont, een stad die wordt beheerst door geweld, de Ierse maffia, rassenrellen en drugs. Thuis is hij 's nachts, als zijn vader werkt, verantwoordelijk voor zijn gehandicapte grootvader. Zijn redding is basketbal. Zodra hij zijn shirt met nummer 21 aantrekt, kan hij alle ellende achter zich laten.
Dan komt Russ in de stad wonen. Dit voormalige basketbalwonder heeft iets verschrikkelijks meegemaakt waar hij niet over praat. Hij luistert alleen naar de naam... Boy21.
Alsof hij nog niet genoeg aan zijn hoofd heeft, vraagt de coach van het basketbalteam Finley om Boy21 op sleeptouw te nemen.
Dat is het begin van een ingewikkelde, kwetsbare vriendschap tussen ruwe bolster Finley en Boy21, die het liefst de werkelijkheid ontvlucht.
'Beautiful [...] a first-rate work of art.'
- The New York Times

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
Eerste editie
19 september 2016
Laatste editie
19 september 2016
ISBN
9789047707004


Boekinformatie wijzigen


Recensies (26)

Keuze van de redactie
Joke De Meyer Auteur

Rauwe thematiek verpakt in bezielde vertelling

door: Joke De Meyer

Finley groeit op in Bellmont, een gure buurt in Amerika waar de armoede welig tiert en gewelddadige bendes de straten onveilig maken. Als enig kind helpt Finley zijn alleenstaande vader met de zorg voor zijn opa en probeert berusting te vinden in het povere leven dat hij leidt. Basketbal en zijn...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Boy 21

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken