Advertentie
Canciones

Canciones

3
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

Federico García Lorca is een van de voornaamste literaire figuren van Spanje. Zijn gedichten staan bekend om hun passie, levenslust, melancholie en rijke beeldtaal. In 1927 publiceerde hij zijn Canciones, een bundel die hij zelf omschreef als een ode aan Andalusië met ‘zigeuners, paarden, aartsengelen, Joodse en Romeinse briesjes, rivieren, misdaden, en het vermoeden van smokkelaars’. Tobias Tak bewerkte twintig van deze gedichten tot een reeks rijk gedetailleerde en kleurrijke pentekeningen, waarin hij kracht en schoonheid van Lorca’s woorden op een volstrekt originele manier verbeeldt. De illustraties bevatten zowel de Spaanse originele tekst als de Nederlandse vertaling van Tak. Het grenzeloze verbeeldingsvermogen van Taks illustraties voegt een nieuwe dimensie toe aan Lorca’s poëzie. Met deze bundel maakt Tobias Tak het kleurrijke en sfeervolle landschap van Lorca’s poëzie toegankelijk voor een nieuw publiek.

Genre
Stripboeken
Strips algemeen
Aantal pagina’s
159
Uitgeverij
Scratch Books
Laatste editie
25 januari 2017
ISBN
9789492117519
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 1 4 2 3 0 2 0 1 0

Artikelen over Canciones

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
Ellen IJzerman (prowisorio) Hebban Recensent

Fabels tussen regels

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 12 reacties

In een aflevering van het tijdschrift Filter uit 1997 wordt de vertaling van de Canciones van Federico Garcia Lorca besproken: Liedjes heet het boek simpelweg en Bart Vonck is de vertaler. Vonck krijgt een beetje op zijn donder omdat hij de ritmische cadans zou hebben opgeofferd aan de (wel) keurig...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook