Advertentie

City to City

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
"In 1953 richt Sam Phillips in Memphis het Sun-label op, waar vervolgens de rock-n'roll van Elvis Presley de wereld verovert. In 1957 bloeit in Parijs, onder het goedkeurend oog van Édith Piaf, het chanson als nooit tevoren. In 1961 arriveert de jonge Bob Dylan op een koude wintermorgen in de New Yorkse wijk Greenwich Village, waar hij als songwriter de folkscene een beslissende impuls zal geven. In Den Haag zingt in 1969 Mariska Veres 'Venus', waarmee de Nederlandse rock internationaal doorbreekt.

In City to City covert Leo Blokhuis een kleine twintig jaar popgeschiedenis op een reis langs de steden waar het gebeurde. Zo schrijft hij onder andere over het Detroit van Tamla Motown, het San Francisco van The Grateful Dead, het Liverpool van The Beatles en de Mersey beat, het Londen van The Who en het Los Angeles van Linda Ronstadt en The Eagles.

Met groot enthousiasme vertelt Blokhuis over de liedjes die het verschil maakten, én vertelt hij de verhalen van de mensen achter de liedjes – van bekende sterren tot miskende genieën. Het resultaat is een prachtig vormgegeven lees- en bladerboek dat aanzet tot verder lezen, luisteren en ontdekken.

Op de begeleidende cd staan bijzondere liedjes die passen bij de steden die in het boek besproken worden."
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
205
Uitgeverij
Ambo/Anthos B.V.
ISBN
9789026322358
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic