Advertentie

Code

0
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Wat is cryptografie en waar komt het vandaan? Sinds de mens bestaat, heeft hij geheimen en zijn er anderen die ze te weten willen komen. Dit boek is een trip door de geschiedenis van geheimschrift en cryptografie. Van oude teksten tot moderne cryptografische computeralgoritmes.

Singh verklaart de evolutie van codemakers en hun eeuwige strijd met de codebrekers. Zonder in technische details te verzinken toont hij het belang van cryptografie in politiek en oorlog gedurende vele eeuwen. Hij legt het belang uit van cryptografie als wapen tegen Signal Intelligence, en de rol van codebrekers bij Sigint. In deze eeuw van technologie, internet en communicatie wordt het belang duidelijk van vercijfering voor het bewaren van onze privacy.

Dit boek is geen gedetailleerd naslagwerk voor de crypto-geek, maar een goede introductie in cryptografie met enkele voorbeelden van klassieke cryptografie en geheimschrift tot moderne publieke-sleutel-algoritmes zoals RSA.

Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
481
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
Laatste editie
26 juni 2020
ISBN
9789029537438
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic