Advertentie

Computersystemen en embedded systemen

0

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Computersystemen en embedded systemen biedt een gedegen basiskennis op het gebied van computertechnieken waarbij ook de embedded systemen aan de orde komen. Daarnaast worden andere belangrijke, nieuwe systemen besproken zoals digital signal processing, bussystemen die bij embedded systemen een rol spelen, grafische beeldweergave, nieuwe transmissietechnieken (ADSL, maar ook TDM en FDM), dataopslag in netwerken (NAS, SAN), optische disks (DVD), 64-bits multiprocessoren, en realtime scheduling (voor embedded systemen).
Er wordt ook aandacht besteed aan nieuwe ethernettechnieken en glasvezels (TCP/IP, IP versie 6) en interprocescommunicatie via netwerken. Verder komen XML en SOAP, wireless communicatie (802.1 en Bluetooth), veldbussen (CAN en ProfiBus) en automatisering van productiesystemen aan de orde.
Computersystemen en embedded systems richt zich niet op een bepaald besturingssysteem. Windows 2000 en XP, Linux (realtime en embedded), Mac OS, QNX en VxWorks worden alle besproken en ook is er aandacht voor Java-, jini- en .Net-technologie.
Computersystemen en embedded systemen is te gebruiken bij een inleidende cursus computerarchitectuur, maar is ook geschikt als naslagwerk en voor zelfstudie. Het boek kent verschillende leertrajecten. Dat geeft de lezer de vrijheid om die onderwerpen eruit te lichten die hij of zij interessant vindt zonder het hele boek door te hoeven nemen. Het is een up-to-date computerboek en wordt ondersteund door een website. Op deze site is tevens informatie te vinden over relevante actuele ontwikkelingen op het gebied van computertechniek.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
434
Uitgeverij
Academic Service
Eerste editie
01 januari 2007
ISBN
9789039525289


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door veentje
Rapporteer deze bijdrage

Advertentie


Reacties op: Computersystemen en embedded systemen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.